Banner Promo

Rytíři Kladno – HC VÍTKOVICE RIDERA

Datum publikování:
:

Výsledky

TýmI.II.III.GVýsledek
Rytíři Kladno0011Prohra
HC VÍTKOVICE RIDERA1012Výhra

Podrobnosti

Datum Čas League Sezóna Kolo
26.2.2023 16:00 A tým 2022-2023 50

Report

KLA – VIT 1:2: Ridera udolala Kladno a drží druhou příčku

 
Foto: Rytíři Kladno

Vítkovice věděly, že je na kladenském ledě nečeká nic jednoduchého, a na svého soupeře tak vlétly od úvodní minuty. Do vedení šly díky Raskobově trefě ze sedmé minuty a nebýt výborně chytajícího Brízgaly, mohl být náskok v první přestávce vyšší. Ve druhé třetině se ale role obrátily a byli to domácí, kteří drželi otěže utkání ve svých rukou. Jenže útoky kladenských končily na perfektním Klimešovi. Těsné utkání plné osobních soubojů a bojů o každý metr ledu nakonec rozhodla třetí třetina a Vítkovice se vrací do Ostravy s plným počtem bodů.

Pro domácí Kladno měl nedělní duel hodně vysokou cenu. Rytíři bojují v závěru základní části o záchranu, respektive o vyhnutí se nutnosti bránit extraligovou příslušnost v baráži. Vítkovičtí v pátek sice potvrdili druhou pozici a sami vylepšili vlastní klubový rekord v počtu získaných bodů v základní části, nicméně i tak chtěli na ledě středočeského klubu uspět. Také proto vyrazili do destinace už s jednodenním předstihem. Trenérský štáb poslal do boje obdobnou sestavu, která v pátek rozstřílela Karlovy Vary. Jedinou výjimkou ve složení bylo nasazení brankáře Lukáše Klimeše, v poli se vítězné složení nezměnilo.

Jako první musel nebezpečnou situaci před svým brankovištěm řešit Klimeš. Klepiš byl ale těsně bráněn Kochem, a tak se kladenští ke střele nedostali. Dobré parametry měla na druhé straně střela Lednického, který se z čista jasna objevil s pukem v mezikruží, Brízgala si ale připsal důležitý zákrok. Kolem vítkovické branky se s pukem obtočil Cibulskis, ale Klimeš byl u své tyče pozorný. Chybu Brízgaly musel na druhé straně napravovat jeden z kladenských obránců. Brízgala se vydal ze svého brankoviště, aby rozehrál hokejkou, jenže nepočítal s tím, že Fridrich bude u kotouče dříve a hlavně, že se vítkovickému útočníkovi podaří puk prohodit směrem na branku. Nebýt včasného zásahu kladenského beka, mohli se vítkovičtí radovat z první branky. K té byli blízko při přečíslení, ve kterém se s Lakatošem objevil Fridrich. Lakatoš mířil na vzdálenější tyč, ale minul. V sedmé minutě se už ale vítkovičtí mohli radovat. Raskob využil toho, že Brízgalovi clonil ve výhledu Kalus a přesnou ranou poslal Vítkovice do vedení – 0:1. Jenže hned v následujícím střídání kladenští mohli vyrovnat, když se po Plekancově přihrávce dostal ke střele Jágr. Ten byl v mezikruží zcela osamocen, ale nezamířil přesně. Velkého nedorozumění při kladenském střídání mohl využít Bukarts, jenže Brízgala dobře zasáhl vyrážečkou. Vítkovické vedení mohla navýšit aktivní druhá formace. Trojice kladenských si hleděla Fridricha, který zavážel kotouč do útočného pásma, jenže na druhé straně zůstal nikým nehlídán Lakatoš, který dostal nabito na střelu z první, kterou Brízgala skvělým zákrokem vyrazil. Kotouč po jeho zákroku zůstal v brankovišti, kde jej na poslední chvíli před dorážejícím Fridrichem odpálil obránce Veber. V závěru první třetiny se vítkovičtí znovu dostali do přečíslení, v tom to na sebe vzal Mueller, ale Brízgala znovu dobře zasáhl.

Kladenští mohli vyrovnat v úvodu druhé třetiny, nejprve Indrák zkusil vymíchat vítkovickou obranu, ale Koch si i s pomocí drobného faulu poradil. Jenže tlak Kladna pokračoval, po Indrákově přihrávce mohl do okryté branky střílet Klepiš, ale Klimeš se dokázal fantasticky natáhnout a chytit kotouč do lapačky. Kladno potvrzovalo skvělý vstup do prostřední periody a dostalo se do přečíslení tří na jednoho, ale i teď Klimeš podržel vítkovické skvělým zákrokem. Na první přesilovku jsme si museli počkat až do pětadvacáté minuty, když rozehrávajícího Gewieseho podrazil Klepiš. V ponechané výhodě dobře střílel Lakatoš, ale Brízgala zasáhl lemem lapačky. Jenže přesilová hra změnu skóre nepřinesla. Navíc, po návratu z trestné lavice se Klepiš dostal do samostatného úniku, ale jeho bekhendovou kličku Klimeš přečetl a vyrážečkou zlikvidoval. Možnost přesilové hry dostali také domácí, když v souboji před brankou vysekl svému soupeři hůl Koch. Hned po vhazování pálil Dotchin, což byla také nejnebezpečnější střela domácích v přesilové hře. Vítkovice se ubránily, ale i nadále se musely mít na pozoru před aktivním Kladnem. V dobré příležitosti se ocitl Kubík, ale ani on puk za Klimešova záda nedostal. Vítkovice špatně střídaly a darovaly tak domácím druhou přesilovou hru. V té Jágr v souboji přidržel Gewieseho, jenže nedovolený zákrok kladenské legendě prošel. V dalším souboji těchto dvou hráčů si Jágr znovu pomohl nedovoleně a tentokrát si jeho počínání všiml i rozhodčí a Jágr tak usedl na trestnou lavici. Pokračovalo se tedy ve čtyřech na obou stranách a většího prostoru na ledě chtěl individuálním průnikem využít Indrák, ten ale narazil na Kocha, který ho tvrdým hitem poslal k ledu. Při střele Filipa pomohla Klimešovi branková konstrukce a po návratu Bukartse, který odpykával trest pro vítkovickou střídačku, z toho byla krátká přesilová hra Vítkovic. V té Vítkovice nestihly nic předvést, ale po Keharově zákroku na Lakatoše dostaly k dispozici regulérní přesilovou hru. V té proti střelám Jarůška i Muellera podržel kladenské Brízgala.

Mueller s Lindbergem mohli navýšit vedení Vítkovic, ale Brízgala byl proti a fantastickými zákroky zasáhl. V páté minutě třetí třetiny už ale kladenský brankář musel vytahovat kotouč z branky. Kladenští nedokázali vyhodit kotouč do středního pásma, u mantinelu se jej zmocnil Kotala, který si nabruslil ke středu kluziště a prostřelil Brízgalu – 0:2. Navýšit vedení mohl Mueller, který to zkusil z ostrého úhlu a kladenští si museli dát pozor také na Bukartse, který celou situaci dobrusloval. Na druhé straně měl obrovskou příležitost ke snížení Slováček, ten se dokázal prosmýknout do zakončení, ale jeho střelu v pádu dokázal hokejkou zblokovat jeden z vítkovických beků. Po Grmanově střele z otočky dorážel Jarůšek, ale puk se zastavil o pravou kladenskou tyč. K vidění byla přetlačovaná, kladenští museli vrhnout všechny síly do útoku, aby mohli pomýšlet na zisk bodů. Po Dotchinově nahození od modré čáry a na brankovišti doráželi Zikmund s Filipem, ale ani jednomu z nich se nepodařilo kotouč procpat za brankovou čáru. Kladenští se potřebovali usadit v útočném pásmu, což se jim ale nedařilo. Vítkovičtí dobře a hlavně rychle přistupovali ke svému soupeři a celkem bez problému dokázali posouvat kotouče do středního pásma nebo za kladenskou branku. Zhruba dvě a čtvrt minuty zbývalo do konce třetí třetiny, když si domácí střídačka vzala oddechový čas a Brízgala zůstal na střídačce. Výhodu domácí znásobili, když po kontaktu s Kochovou bruslí padl k ledu Procházka. Domácí tak dostali v závěru k dobru přesilovou hru. Rozhodčí ale nabyli dojmu, že se faulu dopustil Grman a na trestnou lavici tak nepochopitelně usedl on. Dotchinovo nahození vracel do brankoviště neúspěšně Procházka. Úspěšnější byl však Jaromír Jágr, který šestapadesát vteřin před koncem třetí třetiny vykřesal pro kladenské naději, když z mezikruží prostřelil Klimeše – 1:2. K vyrovnání se kladenští neprobojovali a Vítkovice tak vezou ze středních Čech plný počet bodů.

 

 

Ohlasy trenérů po utkání

Pavel Skrbek (Rytíři Kladno): Neodehráli jsme špatnou první třetinu, ale soupeře jsme tam pustili do několika přečíslení dvou na jednoho, z nichž mohl skórovat. Nás výborně podržel Adam Brízgala. Ve druhé třetině jsme naopak my měli několik šancí, z nichž jsme měli dát góly, ale bohužel jsme toho nevyužili. Ve třetí třetině jsme si řekli, že zvýšíme tlak do brány, abychom dali konečně nějaký gól, ale bohužel to byl soupeř, který odskočil z jedné akce na 2:0 a pak už nás téměř k ničemu nepustil až do závěru, kdy jsme hráli šest na čtyři a povedlo se nám snížit na 1:2. Neodehráli jsme špatné utkání, ale s jediným vstřeleným gólem jsme neuspěli.

Miloš Holaň (HC VÍTKOVICE RIDERA): Bylo to velice vyrovnané a těžké utkání. Věděli jsme, že Kladno hraje o všechno. Pro nás jsou však takto těžké zápasy výbornou přípravou na play off. Důležité bylo, že jsme šli do vedení a drželi jsme ho až do závěru poté, co jsme ho ještě navýšili. Odehráli jsme velice dobrý týmový zápas s vynikajícími gólmanem Klimešem, hráli jsme dobře z obrany a drželi střední pásmo, často jsme se dostávali do brejkových situací. Z nich jsme možná mohli výsledek ještě navýšit, ale jsme strašně rádi za tři body.

 

Tipsport Extraliga

Rytíři Kladno – HC VÍTKOVICE RIDERA
1:2
(0:1, 0:0, 1:1)

Branky: 60. Jágr (Plekanec, Dotchin) – 7. Raskob (Kalus, Kotala), 45. Kotala. Rozhodčí: Hradil, Stano – Frodl, Lhotský.
Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4 073. Střely na branku: 23:26.

Rytíři Kladno: Brízgala – Kehar, Dotchin, Sotnieks, Cibulskis, Slováček, Babka, Veber – Kubík, Plekanec, Jágr – Brodecki, Klepiš, Indrák – Procházka, Filip, Zikmund – Bláha, Pytlík, Michnáč

HC VÍTKOVICE RIDERA: Klimeš – J. Mikuš, Grman, Koch, Raskob, Prčík, Gewiese, J. Stehlík – Bukarts, Lindberg, Mueller – Fridrich, Chlán, Lakatoš – Jarůšek, Kotala, M. Kalus – Dej, Přibyl, Lednický

 

Tipsport Extraliga 2022/2023

 
 

Místo zápasu

ČEZ STADION KLADNO
P. Bezruče 2531, 272 01 Kladno, Česko

NADCHÁZEJÍCÍ ZÁPAS

POSLEDNÍ ZÁPAS

Tabulka A tým 2023/2024

PozTýmZVVPPPPB
7Bílí Tygři Liberec5224342182
8Mountfield HK52168111775
9HC VÍTKOVICE RIDERA5218582172
10HC Olomouc5216762368
11HC Energie Karlovy Vary5214832761