Banner Promo

Rytíři Kladno – HC VÍTKOVICE RIDERA

Datum publikování:
:

Výsledky

TýmI.II.III.GVýsledek
Rytíři Kladno1102Prohra
HC VÍTKOVICE RIDERA0213Výhra

Podrobnosti

Datum Čas League Sezóna Kolo
29.11.2022 17:10 A tým 2022-2023 24

Report

KLA – VIT 2:3: Třetí vítězství v řadě Vítkovicím vystřelil Krieger

Foto: Petr Kotala

Vítkovice v první třetině výrazně svého soupeře přestřílely, ale byli to domácí, kteří se dokázali prosadit jako první. Druhá třetina byla ve znamení přetahování se o vedení, o výhře se ale rozhodovalo až ve třetí třetině, kdy Vítkovice přečkaly dlouhou přesilovou hru domácích, a osmačtyřicet vteřin před třetí sirénou o vítězství rozhodl Krieger.

Téměř celý měsíc hráli hokejisté Vítkovic na vlastním ledě, stihli odehrát pět utkání a z maxima 15 bodů vytěžili 13. Po 27 dnech v Ostravě je čekala cesta na půdu soupeře a 24. extraligové kolo je zavedlo do Kladna. Ostravané nastoupili proti Rytířům v pozměněné sestavě, oproti minulému utkání. Do brány se vrátil Aleš Stezka, místo se 13 útočníky vsadili trenéři na složení se 7 obránci a do hry se tak vrátil Jakub Stehlík, na rozdíl od forvarda Vojtěcha Lednického, na kterého nezbylo v sestavě místo. Utkání druhého celku s aktuálně posledním zařadila do programu také Česká televize.

První střelu utkání měl na svědomí Brodecki, ale Stezka se z téměř nulového úhlu nenechal zaskočit. Dvakrát poté pálil Bláha, poprvé zamířil střelou kolem clonícího obránce mimo a podruhé byla jeho střela z mezikruží zablokovaná. Úvodní branku utkání měl na holi Petr Fridrich, když s Lakatošem přečíslil domácí obranu. Fridrich ale zamířil nepřesně nad branku, stejně jako o několik vteřin později při střele z podobného místa. Dobrá příležitost se rýsovala pro Krenželoka, který si sjížděl před branku po střele Mikuše, ten se snažil kotouč nahodit o betony Brízgaly, ale Krenželok se ke střele nedostal. V první třetině se dlouho hrálo bez přerušení, ale zároveň také bez výraznější šance na obou stranách. Kladenští spoléhali zejména na rychlé přechody středního pásma. Poprvé se počet hráčů na ledě měnil ve 13. minutě, když po vzájemném pošťuchování na trestnou lavici zamířili Plekanec s Bukartsem. Vítkovice se okamžitě po buly vydaly do útoku, Krieger s Muellerem si vyměnili kotouč, ale místo puku v brance po ataku Babky skončil Krieger. Po zákroku kladenského obránce se ale nevylučovalo a k překvapení vítkovických se vhazovalo ve středním pásmu. Po návratu obou vyloučených tečoval Marosz střílenou přihrávku Gewieseho, ale Brízgalu kotouč zasáhl do masky. Skóre se změnilo v devatenácté minutě, kdy Gewiesemu za brankou utekl kotouč, který se dostal až do mezikruží k Brodeckimu a švédský útočník zamířil přesně k tyči – 1:0.

Vítkovickým se moc nepodařilo zareagovat na nástup kladenských do druhé třetiny. Po drobném zaváhání ve středním pásmu se ke střele dostal Plekanec. Jeho střelu Stezka vyrazil a těsně před dotírajícím Procházkou, který by střílel do odkryté branky Vítkovic, puk odpálil do bezpečí Raskob. Kladno pokračovalo v aktivní hře, Dotchin nahazoval puk od modré čáry a po Procházkově teči se puk otřel o tyč. Následné drobné zaváhání vítkovických ve středním pásmu mohl využít Indrák, ale Stezka dobře zasáhl. Vítkovicím se dařilo vzdorovat a záhy také vyrovnat. Marosz potáhl kotouč podél pravého mantinelu a bylo z toho přečíslení čtyř na dva. Marosz si přihrávkou vybral Mikuše, který to neměl u modré čáry jednoduché, protože zpracovával kotouč bekhendem. Vítkovický obránce ale celou situaci vyřešil elegantně a navíc přesnou přihrávkou našel na hranici brankoviště připravenou hůl Rostislava Marosze – 1:1. Remízový stav ale netrval příliš dlouho. Vítkovické první formaci se nepodařilo protlačit kotouč přes modrou čáru a puk se dostal k modré čáře, kde operoval Cibulskis. Jeho střelu Stezka bez větších problémů vyrazil, ale proti střele Babky už byl krátký a kotouč se od jeho ramene odrazil pod horní tyč – 2:1. Ale ani vedení kladenských nemělo dlouhé trvání. Vítkovice udeřily jako blesk z čistého nebe. Lakatoš přenechal u mantinelu puk Raskobovi, který byl dobře rozjetý ze středního pásma a jeho dělovku před Brízgalou přesně tečoval Petr Chlán – 2:2. První přesilovou hru si zahrály Vítkovice poté, co Dotchin před brankou nebezpečně šermoval holí a zasáhl tvář Bernovského. Z levé strany Mueller zakončoval mezi betony a jen tak tak, že se kotouč neodrazil na Kriegerovu hůl. Po buly přišel naprosto jasný faul na Kriegera, kterému byla vyseknuta hokejka, rozhodčí ale Vítkovicím dvojnásobnou přesilovou hru nedarovali. Vítkovice odehrály dobrou přesilovou hru, během které nepustily svého soupeře z pásma, ale třetí branku nepřidali. Závěr druhé periody byl zcela v režii Vítkovic, ty ale nedokázaly svou převahu přetavit ve vedoucí gól.

Vítkovice chtěly do třetí třetiny vstoupit tak, jako zakončily tu druhou. Po buly dobře střílel z otočky Lakatoš a po průniku Raskoba se o dorážku pokoušel Fridrich. Nebezpečně vypadala také situace po Beranově střele, když dorážel Filip. Kladenští zlepšili pohyb a dokázali se držet na puku. Ve 48. minutě na brankovišti svedli souboj Plekanec s Raskobem. Ten zprvu přidržel kapitána Kladna, ale nutno podotknout, že rozhodčí zvedl pravici až po zaškobrtnutí Plekance, které bylo způsobené zaseknutím hole mezi nohama Raskoba. Vítkovice ale zvládly početní výhodu soupeře bez větších problémů. Domácí ale dostali necelých sedm minut před třetí sirénou druhou příležitost, protože vítkovičtí špatně střídali. Kubík mohl střílet z první po přihrávce Plekance, ale přihrávka byla na poslední chvíli sražena. Vítkovice si ve čtyřech vedly dobře, ale poté chyboval Gewiese, který bekhendem vyhodil kotouč na lavici časoměřičů a usedl tak vedle Bernovského, který odpykával trest za špatné střídání. Kladno dostalo k dispozici čtrnáct vteřin dvojnásobné početní výhody. Tu vítkovičtí přestáli, ale pokračovala přesilová hra domácích. Vítkovice ale tuto pasáž utkání ustály. Navíc v závěru utkání Procházka dohrál u mantinelu Kriegera a vysloužil si dvouminutový trest za zásah do oblasti hlavy a krku. Vítkovice nezačaly přesilovou hru dobře a někomu by se mohlo zdát, že se spíše soustředí na zisk alespoň jednoho bodu. Všechny pochybovače ale umlčel Peter Krieger. Po Bukartsově nahození si Krieger před brankou zpracoval kotouč nohou a následně jej bekhendem zavěsil pod horní tyč – 2:3. Po buly Lakatoš divokou přihrávkou hledal Fridricha, ale kotouč nebyl přesný a hra se rychle otočila. Indrákův průnik v závěru zastavil nedovoleně Mikuš a domácí dostali v závěru ještě příležitost k vyrovnání. Brízgala samozřejmě zamířil na střídačku a domácí to zkusili v šesti. Poté, co Koch vybojoval puk a poslal jej, až za kladenskou branku se zdálo, že Vítkovice bez problému dovedou utkání k vítěznému konci. Kladno se ale dokázalo dostat do velké příležitosti, ale Brodecki z mezikruží Stezku tentokrát neprostřelil. Do konce utkání zbývaly tři vteřiny, když se vhazovalo po Stezkově levici. Chlán sice důležité buly vyhrál, ale puk se od bruslí rozhodčího dostal k domácím. Klepišovu střelu zblokoval Grman a do odkryté branky mohl pálit znovu Brodecki, který se tak mohl stát hrdinou domácích. I tentokrát ale švédský útočník selhal.  

 

Ohlasy trenérů po utkání

Otakar Vejvoda (Kladno): Po první třetině jsme sice vedli, ale nebyli jsme spokojení s výkonem. Ve druhé jsme začali dobře a měli jsme tam zase my několik šancí, kdy jsme mohli zvýšit na 2:0. Pak se zápas dostal do třetí třetiny, kde byla nějaká vyloučení. My jsme tam neměli nějaké velké šance a dostali jsme v poslední minutě gól.

Miloš Holaň (Vítkovice): Bylo těžké a vyrovnané utkání. Přijeli jsme s jasnou taktikou uhrát první třetinu na 0:0. Myslím si, že jsme tam měli daleko více jasných šancí a přečíslení dva na jednoho. Tam si myslím, že jsme měli udeřit a jít možná i do dvougólového vedení. Paradoxně jsme ještě dostali gól na 0:1. Museli jsme to trošku otevřít. Vstup do druhé třetiny nebyl moc dobrý, tam nás podržel Stezka. Nakonec se nám ji podařilo vyhrát. Ve třetí třetině musím smeknout před kluky, co dokázali ubránit. Mohli jsme si za to trošku sami – špatné prostřídání a vyhozený kotouč. Byly to takové smolné okamžiky. Ale obětavostí hráčů v oslabení jsme to zvládli. Závěrečnou přesilovku jsme využili ve svůj prospěch. Je to pro nás hrozně cenné vítězství venku.

 

Tipsport Extraliga

Rytíři Kladno – HC VÍTKOVICE RIDERA
2:3
(1:0, 1:2, 0:1)

Branky: 19. Brodecki (Indrák, Klepiš), 28. Babka (Cibulskis, Plekanec)  – 24. Marosz (Mikuš), 31. Chlán (Raskob, Lakatoš), 60. Krieger (Bukarts, Lakatoš). Rozhodčí: Pražák, Sýkora – Svoboda, Gerát. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 552. Střely na branku: 29:38.

Rytíři Kladno: Brízgala – Slováček, Dotchin, Ticháček, Sotnieks, Cibulskis, Babka – Procházka, Plekanec, Kubík – Brodecki, Klepiš, Indrák – Melka, Zigmund, Pytlík – Bláha, Filip, Michnáč – Beran

HC VÍTKOVICE RIDERA: Stezka – Koch, Raskob, J. Mikuš, Grman, J. Stehlík, Gewiese, L. Kovář – Fridrich, Chlán, Lakatoš – Bukarts, Krieger, Mueller – Dej, Lindberg, M. Kalus – L. Krenželok, Marosz, Bernovský

 

 

Tipsport Extraliga 2022/2023

  

Místo zápasu

ČEZ STADION KLADNO
P. Bezruče 2531, 272 01 Kladno, Česko

NADCHÁZEJÍCÍ ZÁPAS

POSLEDNÍ ZÁPAS

Tabulka A tým 2023/2024

PozTýmZVVPPPPB
7Bílí Tygři Liberec5224342182
8Mountfield HK52168111775
9HC VÍTKOVICE RIDERA5218582172
10HC Olomouc5216762368
11HC Energie Karlovy Vary5214832761