Banner Promo

HC VERVA Litvínov – HC VÍTKOVICE RIDERA

Datum publikování:
:

Výsledky

TýmI.II.III.GVýsledek
HC VERVA Litvínov1214Výhra
HC VÍTKOVICE RIDERA1102Prohra

Podrobnosti

Datum Čas League Sezóna Kolo
27.2.2022 15:30 A tým 2021-2022 57

Report

Foto: Edvard Beneš

LIT – VIT 4:2: Vítkovice dotahovaly, ale na vítězství to nestačilo

Vítkovice chtěly navázat na dominantní výkon z předchozího zápasu, ale věděly, že je v Litvínově nečeká nic jednoduchého. Vítkovičtí dokázali dvakrát smazat náskok soupeře, ale nedokázali překlopit vedení na svou stranu. Na proměněné trestné střílení nejproduktivnějšího hráče Litvínova Estephana nedokázaly Vítkovice zareagovat a domácí tak natáhli svou šňůru vítězných zápasů. 

HC Verva LitvínovOstravský tým vyrazil na sever Čech s jednodenním předstihem a usadil se v Chomutově, v neděli se přesunul do nedalekého Litvínova jen k zápasu. Pro nemoc chyběl na střídačce hlavní trenér Miloš Holaň, a tak kormidlo převzal dosavadní asistent Radek Philipp a s ním i sportovní ředitel Roman Šimíček. Zápasy v Podkrušnohoří bývají většinou výsadou domácí Vervy, o to těžší práce měla modro-bílé čekat. Mimo hru byli nadále zranění Bukarts, Krenželok, Gewiese a Lindberg, disciplinární trest pokračuje Kalusovi. Z Jihlavy byl povolán útočník Illéš.

O první rozruch na ledě se postaral litvínovský Gerhát, který před brankou dorážel po střele jednoho z obránců Litvínova. Domácí měli v úvodu zápasu dobrý forčeking a k zajímavé střele z pravého kruhu se dostal Estephan nebo o malou chvíli později po vhazování Jarůšek. Stezku zkusil překvapit po obkroužení branky Kudrna, ale slovenský útočník neuspěl. Jenže v pokračujícím náporu se domácí dokázali prosadit, když Stříteského nahození před Stezkou tečoval Kudrna – 1:0. Hned v následujícím střídání se o vyrovnání pokoušel Bondra, ale jeho střela se od břevna odrazila do ochranné sítě. Slovenský útočník měl ještě další střelecký pokus, ale Godla byl připraven. Do šance se dral Marosz, který obkroužil branku, ale nepovedlo se mu zasunout kotouč. Následně se dopustil faulu a k vidění tak byla první přesilová hra, kterou hráli domácí. Ti měli sice tlak a několik střel, ale Vítkovice si se situací poradily. V útočném pásmu se usadila Hruškova formace, ale byla z toho jen střela Hrušky na první tyč, kterou si Godla pohlídal. Flick sváděl při útoku Vítkovic několik soubojů s Demelem před brankou a vybojoval pro Vítkovice první přesilovou hru. Tu začala elitní přesilovková formace Vítkovic, které stačilo pouhých patnáct vteřin k tomu, aby Lakatoš prostřelil Denise Godlu – 1:1. Dlouho se v plném počtu ale nehrálo. V souboji s Hruškou ztratil rovnováhu Estephan, rozhodčí stojící několik metrů od souboje zůstal ledově klidný, ale vzdálenější rozhodčí měl jasno a vyloučil Hrušku na dvě minuty za podrážení. Litvínov si byl vědom krátkého času, který zbýval do konce první třetiny a tak vložil vše do útoku. Strakovu a Sukeľovu dorážku dokázal Stezka udržet před brankovou čarou, ale na následnou třetí dorážku Straky byl již krátký a musel lovit kotouč ze své sítě. Vzhledem k tomu, že se následně rozezněla siréna ukončující první třetinu, museli rozhodčí celou situaci konzultovat s videorozhodčím, který rozhodl, že branka byla vstřelena až po siréně. Do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Litvínov tak v úvodu druhé třetiny pokračoval v přesilové hře. Lukešovu tvrdou střelou obětavě zblokoval Polák. Litvínov byl v předbrankovém prostoru hodně důrazný, což dělalo domácím problémy. Straka se opět dostal osamocen před Stezkou hned k několika dorážkám. Tentokrát však Stezka kotouč za svá záda nepustil. Do přečíslení dvou na jednoho se dostal Estephan společně se Strakou. Kanadský útočník zvolil střelu, která ale nebyla přesná. Další útok domácích zastavil Pedan faulem. Domácí opět ostřelovali Stezku, ale nebylo jim to nic platné. Marosz s Lakatošem se pokusili překvapit obranu domácích ihned po vhazování, ale kotouč k Lakatošovi nedoputoval. První formace byla i nadále aktivní, Dej inkasoval před brankou úder do obličeje, ale faul na jeho osobu zůstal nepotrestán. Nebezpečně vypadala střela Solovjeva a poté také Illéše, ale Godla včas zasáhl. Litvínov se po delší době dostal do útočného pásma a hned z toho byl gól. Střelu Jarůška z pravého kruhu Stezka vyrazil do předbrankového prostoru, kde souboj sváděl Koch se Sukeľem a důraznější byl litvínovský útočník, který přesnou dorážkou překonal Stezku – 2:1. Radost domácích ale neměla dlouhé trvání. Lakatoš dobruslil ztracený kotouč a z ostrého úhlu chtěl překvapit Godlu, to se mu sice nepovedlo, ale kotouč se vrátil opět k Lakatošovi, který přesnou přihrávkou našel v mezikruží Bondru a slovenský útočník se stejně jako v minulém utkání z této pozice nemýlil – 2:2. Vítkovice dokázaly opět uzamknout svého soupeře v pásmu, ale střely Solovjeva s Bondrou nenašly cíl. V obrovské šanci se objevil Lednický, který ale tváří v tvář Godlu nepřekonal. Na druhé straně se do brejku dostal Svoboda, kterého Pedan musel zastavit za cenu faulu a Litvínov tak dostal možnost samostatného nájezdu. Toho se ujal Estephan, který nevymýšlel žádné kličky a přesnou střelou na vyrážečku prostřelil Stezku – 3:2.

Třetí třetinu začaly oba celky opatrně, přece jen o výsledku utkání ještě nebylo rozhodnuto a nikdo nechtěl udělat chybu. Ke střele se dostal Stehlík a po něm Lakatoš, Godla ale nepřipustil změnu stavu. Hra se často kouskovala, což vyhovovalo zejména domácím, kteří se nikam nehnali. S blížící se polovinou třetí třetiny zakládal útok ve vlastní třetině Lakatoš, který ale ve středním pásmu ztratil kotouč a domácí se tak dostali do přečíslení dvou na jednoho, které vyřešil přesnou střelou Zygmunt – 4:2. O necelou minutu později to s Vítkovicemi mohlo vypadat ještě hůře, když se domácí dostali do dalšího přečíslení. Proti střele Zdráhala ale Stezka stihl zakročit lapačkou. Vítkovice se nevzdávaly, ale nedokázaly ve třetí třetině najít recept na obranu domácích a na dobře chytajícího Godlu. Šanci na vstřelení kontaktního gólu dostaly Vítkovice po faulu Straky. Vítkovičtí ale měli problém usadit se v útočném pásmu a dostali se pouze ke dvěma střelám Lakatoše. Navíc po svém návratu z trestné lavice se mohl Straka prosadit, ale bekhendem Stezku nepřekonal. Čas na vyrovnání se krátil, navíc Marosz v závěru utkání neudržel nervy na uzdě a v souboji mimo puk fauloval a Vítkovice se tak musely bránit. Vítkovice neinkasovaly, ale zároveň přišly o drahocenný čas. Litvínov si závěr zápasu zkušeně pohlídal a prodloužil svou vítěznou sérii na čtyři zápasy.

 

Ohlasy trenérů po utkání

Vladimír Růžička (HC Verva Litvínov): „>Měli jsme velice dobrou první třetinu, kterou jsme dobře sehráli. Myslím si, že utkání to bylo vyrovnané. Oba týmy si vytvářely šance, oběma týmům jde o hodně. My chceme vybojovat play-off a Vítkovice se chtějí posouvat tabulkou do horních pater. Naši hráči měli poměrně dobrý pohyb, v útočném pásmu jsme si dokázali vytvořit šance. Měli jsme tlak v přesilových hrách, který v předešlých zápasech chyběl. Hráčům chci poděkovat za vynikající výkon, protože pracovali nadoraz. Jdeme od zápasu k zápasu, vážíme si každého vítězství. Potřebujeme získat co nejvíce bodů, abychom se posouvali tabulkou výš.

Radek Philipp (HC VÍTKOVICE RIDERA): „>První polovina první třetiny nebyla z naší strany vůbec dobrá. Litvínov si vytvořil tlak a s ním také spoustu gólových šancí. Od 10. minuty se nám podařilo hru vyrovnat. Troufám si říct, že byl dokonce zbytek zápasu vyrovnaný. Litvínov byl lepší v předbrankovém prostoru, kam si chodil pro góly. Nám tento důraz chyběl. Soupeř si šel pro výhru a zaslouženě vyhrál.

HC VERVA Litvínov – HC VÍTKOVICE RIDERA
4:2
(1:1, 2:1, 1:0)

Branky: 10. Kudrna (Stříteský), 33. Sukeľ (Jarůšek, Stříteský), 39. Estephan, 49. Zygmunt (Havelka) – 20. Lakatoš (Solovjev, Hruška), 34. Bondra (Lakatoš, Marosz). Rozhodčí: Veselý, Šindel – Lederer, Gerát. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 500 (na základě rozvolnění covidových opatření bylo možné využít 50% celkové kapacity). Střely na branku: 38:25. 

HC VERVA Litvínov: Godla – Kolář, Stříteský, Hrbas, Strejček, Demel, Zeman – Kudrna, Estephan, Zdráhal – Straka, Sukeľ, Jarůšek – Svoboda, Gerhát, Fronk – Zygmunt, Hübl, Havelka – Lukeš

HC VÍTKOVICE RIDERA: Stezka – Solovjev, R. Polák, Pedan, J. Stehlík, Koch, L. Kovář, Plášil – Dej, Marosz, Lakatoš – R. Bondra, J. Hruška, Fridrich – Illéš, Flick, Lednický – Bernovský, Chlán, Krejsa

 

 

 

 

Místo zápasu

Zimní stadion Ivana Hlinky
S. K. Neumanna 1598, Horní Litvínov, 436 01 Litvínov, Česko

NADCHÁZEJÍCÍ ZÁPAS

POSLEDNÍ ZÁPAS

Tabulka A tým 2023/2024

PozTýmZVVPPPPB
7Bílí Tygři Liberec5224342182
8Mountfield HK52168111775
9HC VÍTKOVICE RIDERA5218582172
10HC Olomouc5216762368
11HC Energie Karlovy Vary5214832761