Banner Promo

HC Oceláři Třinec – HC VÍTKOVICE RIDERA

Datum publikování:
:

Výsledky

TýmI.II.III.GVýsledek
HC Oceláři Třinec0011Prohra
HC VÍTKOVICE RIDERA2103Výhra

Podrobnosti

Datum Čas League Sezóna Kolo
8.12.2021 17:00 A tým 2021-2022 53

Report

Foto: Lukáš Filipec

TRI – VIT 1:3: Vítkovice vyloupily Třinec a v derby vítězí

Výborná defenziva, čistá hra a skvělý pohyb. To byl recept vítkovického kouče Holaně pro dnešní utkání na ledě vedoucího Třince. Vítkovičtí ji splnili do puntíku a po zásluze si tak z ledu rivala vezou tři body. Premiérovou trefu zaznamenali Radovan Bondra a Petr Gewiese.

Na led vedoucího celku tabulky přijely Vítkovice v pozměněné sestavě. Z marodky se vrátil uzdravený Rob Flick, ale předně nově chyběl obránce Guntis Galvins, který si přivodil zranění v dolní oblasti těla v utkání v Liberci. I tak ale chtěli modro-bílí navázat na osm bodovaných zápasů v řadě a prolomit nezdary proti úřadujícímu šampionovi, který ovládl obě dosud odehraná vzájemná utkání.

Třinec v první třetině hrozil střelou Musila od modré čáry a Marinčina, který pálil z otočky po obkroužení branky, Stezka byl proti oběma pokusům připraven. Na úvodní hrozby Třince reagovali vítkovičtí nejlépe, jak mohli. Na modré čáře napřáhl Petr Gewiese, který využil dobré clony Fridricha na brankovišti a Mazanec tak musel poprvé lovit kotouč ze své branky – 0:1. Vedení mohl o chvíli později navýšit Patrik Koch, který si dobře nabruslil do mezikruží, Krenželok ale prováhal ideální čas pro přihrávku a Kochovi se tak kotouč zamotal mezi bruslemi. Stezka musel betonem zasahovat proti střele Marinčina. O chvíli později Stezka zachránil vítkovické, když po individuálním průniku Nestrašila zakončoval z mezikruží Ondřej Kovařčík, Stezka vytáhl skvělý zákrok lapačkou. Ke střele ze střední vzdálenosti se dostal Bondra, jeho pokus Mazanec vyrazil opět ke slovenskému útočníkovi, ale jeho dorážka byla zblokována obranou Třince za branku. Bondra ale okamžitě vrátil kotouč před branku, kde byl připravený Kalus. S jeho první střelou si Mazanec poradil, ale na bekhendovou dorážku byl třinecký brankář krátký a Vítkovice se ujaly dvoubrankového vedení – 0:2. V aktivitě Vítkovic pokračoval Fridrich, který se natlačil s pukem před Mazance, ale nezvládl zakončit, puk se dostal na modrou čáru ke Gewiesemu, ale střelec první branky při své střele zlomil hokejku. Rozhodčí si povšiml Kovářova oplácení u mantinelu a rozhodl se poprvé v zápase vylučovat. Třinečtí však se svou přesilovkou nenaložili tak, jak by si představovali. Marcinko nedokázal dorazit Douderovu střelu a proti pokusu Kundrátka se Stezka zvládl včas přesunout. Velkou příležitost měl Lindberg, který na modré čáře obral o kotouč Růžičku, ujel soupeřům, ale jeho střela mířila těsně vedle levé tyče Mazancovy branky.

Nahození Adámka od modré čáry vítkovický gólman chytá, a to i před dotírajícím Marcinkem. Ten to na brankovišti přehnal s důrazem, když zápasnickým chvatem poslal k zemi Kocha, rozhodčí však nehodlal vylučovat. První formace Třince si dobrým pohybem vytvořila tlak v obranném pásmu Vítkovic a Kundrátkova střela od modré čáry zazvonila na tyč Stezkovy branky. Do střelecké pozice si najížděl také Růžička, ale vítkovičtí obránci mu nenechali prostor ke střele. Na vzrůstající tlak Třince dokázaly Vítkovice odpovědět tím nejlepším způsobem. Na levém křídle nabral rychlost Radovan Bondra, který nevymýšlel žádné složitosti a střelou na vzdálenější tyč konečně prolomil střeleckou smůlu ve vítkovickém dresu – 0:3. Třinečtí sáhli k oddechovému času a Mazance v brance nahradil Kacetl. Třinec logicky musel přidat na aktivitě a tlačit se více do koncovky. Do šance se dostal Miloš Roman, ale Stezka opět stihl nastavit svou lapačku. Zahradníčkovu střelu chtěl tečovat Vrána, ale kapitán Třince nebyl úspěšný. Útočnou snahu třineckých ale přerušil faul Kundrátka na unikajícího Deje. Kacetl neměl v oslabení mnoho práce, nahození Gewieseho třinečtí obránci zblokovali. Vítkovice dobře zahušťovaly pásmo a nepropouštěly na Stezku mnoho nebezpečných střel. Díky špatnému střídání třineckých měly Vítkovice k dispozici další přesilovou hru. Ke střele z první se dostal Lakatoš, ale nemířil přesně. Vítkovice dobře kombinovaly v útočném pásmu a opticky byla druhá přesilovka povedenější než ta úvodní, přesto vítkovičtí Kacetla neohrozili.

Třetí třetina začala obrovskou šancí, když se u pravé Stezkovy tyče objevil Nestrašil, ale třinecký útočník nezvládl skórovat, Aleš Stezka mu svou holí doslova ukradl gól. Marinčin pálil těsně nad ledem, ale jen do připraveného brankáře Vítkovic. Oceláři uzamkli vítkovické v pásmu a ti se bránili za cenu zakázaného uvolnění a tuhé defenzivy. To chtěla změnit první formace Vítkovic, ale v útočném pásmu se příliš dlouho neudržela. Další důležitý zákrok si Stezka připsal, když povyjel z branky proti střele Doudery, tomu dobře nabil Chmielewski. I po další střele Marinčina dokázal Stezka spolu se svými obránci udržet kotouč a hlavně nepustit třinecké k dorážce. Proti pravidlům se provinil Koch a Třinec tak mohl eskalovat svůj tlak v přesilové hře. Vítkovičtí ale dobře čistili prostor před brankou a ustáli nápor třineckých. Při hře v rovnovážném počtu Stehlík tvrdou střelou prověřil pozornost Kacetla. Kurovského háček ještě třineckým prošel, ale Kundrátkův faul na Marosze již byl rozhodčími potrestán a Vítkovice tak mohly v přesilovce navýšit své vedení nebo alespoň otupit tlak Třince a pošetřit síly do posledních minut zápasu. Stezkovo kouzlo odčaroval přesným nahozením od modré čáry Martin Marinčin – 1:3. V dobré šanci se objevil Kalus, ale vítkovický střelec Kacetla neprostřelil. Po faulu na Hrehorčáka byl vyloučen Polák a závěrečné minuty tak byly pro vítkovické kritické, protože Třinec vylepšil přesilovku odvoláním Kacetla. Hrňova střela skončila na zadním mantinelu. Douderovi utekl kotouč, ale Bondra nemohl pálit na odkrytou branku, jelikož by se jednalo o postavení mimo hru. Na prázdnou branku mířil také Dej, ale jeho pokus byl zastaven bránícím hráčem. Vítkovické to mrzet nemuselo, protože si v závěru pohlídalo dvoubrankové vedení a z Třince si tak odváží všechny body.

 

Ohlasy trenérů po utkání

Miloš Holaň (HV VÍTKOVICE RIDERA): Jsme šťastí za tady ty 3 body, které jsme si dá se říci bojovným výkonem zasloužili. Zblokovali jsme spoustu střel, byli jsme nepříjemní a důslední. V první třetině jsme si vytvořili dobrý náskok, pojistili jsme to třetím gólem. I díky výbornému výkonu Stezky jsme to vítězství uhráli.

Marek Zadina (HC Oceláří Třinec): Neměli jsme dobrý vstup do utkání. První třetinu jsme odehráli špatně. Byla to asi nejhorší třetina, kterou jsme odehráli. Inkasovali jsme dva góly a všude jsme byli jako druzí. Nebyli jsme tak důslední jako třeba v Boleslavi. Ve druhé třetině jsme špatně vystřídali a dostali jsme třetí gól. Nějaké šance jsme si vytvořili, ve třetí třetině jsme měli opticky více ze hry, ale finální fáze nebyla taková, abychom mohli skórovat.

 

Tipsport Extraliga

HC Oceláři Třinec – HC VÍTKOVICE RIDERA
1:3
(0:2, 0:1, 1:0)

Branky: 56. Marinčin (Kundrátek) – 4. Gewiese (Chlán, Fridrich), 11. Kalus (Bondra, Lindberg), 26. Bondra (Kalus, Kovář)
Rozhodčí: Kubičík, Stano – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 000 (omezení kapacity dle vládních nařízení). Střely na branku: 37:17

HC Oceláři Třinec: Mazanec – Doudera, Marinčin, Musil, Kundrátek, Jaroměřský, Adámek, Zahradníček – Daňo, Vrána, Růžička – Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Chmielewski, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, Roman, Kurovský

HC VÍTKOVICE RIDERA: Stezka – Plášil, R. Polák, Gweise, J. Stehlík, Koch, L. Kovář – L. Krenželok, J. Hruška, Lakatoš – R. Bondra, Lindberg, M. Kalus – Dej, Marosz, Bukarts – Lednický, Chlán, Fridrich – Flick

 

 

 

Místo zápasu

WERK ARENA
Lesní 337, Staré Město, 739 61 Třinec, Česko

NADCHÁZEJÍCÍ ZÁPAS

POSLEDNÍ ZÁPAS

Tabulka A tým 2023/2024

PozTýmZVVPPPPB
7Bílí Tygři Liberec5224342182
8Mountfield HK52168111775
9HC VÍTKOVICE RIDERA5218582172
10HC Olomouc5216762368
11HC Energie Karlovy Vary5214832761