Banner Promo

BK Mladá Boleslav – HC VÍTKOVICE RIDERA

Datum publikování:
:

Výsledky

TýmI.II.III.GVýsledek
BK Mladá Boleslav3205Výhra
HC VÍTKOVICE RIDERA0022Prohra

Podrobnosti

Datum Čas League Sezóna Kolo
30.12.2021 17:30 A tým 2021-2022 37

Report

Foto: Jan Pavlíček

MBL – VIT 5:2: Vítkovická série bohužel končí. Stopku vystavili Bruslaři

Jako den a noc. Tak by se dal z pohledu vítkovických hráčů popsat dnešní zápas v Mladé Boleslavi. První dvě třetiny neodpovídaly předváděné hře Vítkovic v minulých zápasech a Mladá Boleslav měla jasně navrch. Mohla za to zejména šťastná úvodní branka a povedené početní výhody mladoboleslavských. K těm se v klíčových chvílích přiklonilo i potřebné štěstí při odrazech puku. Do třetí třetiny nastoupily Vítkovice mnohem lépe a zásluhou Marosze s Kalusem snížily na konečných 2:5. Vítkovická bodová série se tak zastavila na čísle 13.

BK Mladá BoleslavK poslednímu duelu kalendářního roku 2021 vyrazili vítkovičtí hokejisté do Mladé Boleslavi. Dala se přitom čekat napínavá a vyrovnaná bitva už jen vzhledem k tomu, že oba celky dělily před utkáním v tabulce jen tři body. Udržet bodovanou sérii a ideálně ještě více upevnit pátou příčku, to byl cíl a úkol Ostravanů. Do města automobilů vyrazili v den utkání, opět bez zraněných forvardů Lindberga, Bondry a Lednického.

Úvod zápasu nepřinesl kdovíjak strhující tempo. Rostislav Marosz dobře napadal rozehrávku mladoboleslavských, ale přihrávkou nedokázal najít Bukartse, který si najížděl do předbrankového prostoru. První zásah zápasu si připsal Krošelj proti Hruškově teči z mezikruží. První skutečnou šanci měl Marek Kalus, který ale zakončoval pouze do vyrážečky slovinského brankáře. Mladá Boleslav se vrhla do protiútoku, který vedl Jan Eberle. Ten obkroužil vítkovickou branku a adresoval přihrávku Bičevskisovi, který odrazem o brusli skóroval – 1:0. Na druhé straně slibně vypadající přečíslení první formace zastavil hvizd rozhodčího pro ofsajd. První přesilovou hru si zahráli domácí, když se proti pravidlům provinil Solovjev. Vítkovická čtveřice byla pozorná, avšak do velké šance se po přihrávce zpoza branky dostal zapomenutý Kousal, který ale naštěstí pro Vítkovice mířil jen doprostřed branky, kde stál připravený Stezka. O chvíli později ujel mladoboleslavským Petr Fridrich, kterého zastavil Ševc jen za cenu nedovoleného zákroku, čímž se počet hráčů na ledě srovnal a následně měli krátkou přesilovou hru vítkovičtí. Krošelje dvakrát prověřil od modré čáry Solovjev. Po nedovoleném zákroku Kocha pokračovala Mladá Boleslav v ponechané výhodě, kterou přesnou ranou od modré čáry ukončil obránce Pláněk – 2:0. O snížení se snažil opět agilní Fridrich, ten se sice dostal za záda obránců, ale ti mu stačili zablokovat hokejku. O kontaktní branku se z velkého úhlu pokoušel Kalus, ale Krošelj byl v brance pozorný. Po faulu Kováře hrály Vítkovice další oslabení, které začala bránící čtveřice dobře. Do úniku vystartoval Lakatoš, který se pokusil ukličkovat Ševce, poslední klička vítkovického útočníka již byla navíc a k ohrožení branky tak nedošlo. Vítkovicím se o okamžik později nepovedlo u mantinelu vyhodit kotouč přes obránce Pýchu, ten přiťukl puk do jízdy Fořtovi a mladoboleslavský útočník si vybruslil do mezikruží, odkud střelou kolem bránícího beka prostřelil Stezku – 3:0.

Do druhé třetiny nastoupili vítkovičtí s Danielem Dolejšem v brance. Ten se mezi tři tyče postavil po dvou a půl měsících. Po půlminutě vybojoval kotouč Hruška, který okamžitě hledal na pravém kruhu volného Lakatoše. Vítkovický kanonýr pálil bez přípravy z první, ale Krošelj se dokázal včas přesunout. Slovinský brankář ale přikryl kotouč mimo povolenou výseč za brankou a následovala tak první plnohodnotná přesilová hra Vítkovic. Tu ale brzy přerušilo špatné střídání Vítkovic a pokračovalo se tedy ve čtyřech. V pokračující krátké přesilovce domácích zasahoval Dolejš proti střelám Pýchy či Šťastného. Zdálo se, že Koch byl za brankou zasažen vysokou holí, ale rozhodčí nechal hru plynout dále. To vítkovické nemuselo mrzet, protože v zápětí se domácí provinili špatným střídáním. Mladoboleslavská čtveřice aktivně a rychle přistupovala k vítkovické přesilovkové letce, která tak měla problém s kombinací v útočném pásmu. Po Ševcově střele od modré čáry, se o dorážku pokoušel Fořt se Šťastným, ale obrana Vítkovic jim nedala prostor. Šťastný se ale následně dostal ke kotouči a nabruslil si zpět před Dolejše. Ten byl proti prvnímu pokusu úspěšný, ale proti dorážce už neměl šanci zasáhnout – 4:0. Mladá Boleslav byla na dnešní utkání takticky připravena a nepouštěla vítkovické do šancí. Kovář tak z nouze zkoušel nahrnout kotouč do brankoviště, ale ani důrazný Marosz se z dorážky neprosadil. Při Flickově pobytu na trestné lavici se do velké šance dostal Pospíšil, kterého ale skvěle vychytal Dolejš. Vítkovice v oslabení aktivně přistupovaly ke svému soupeři a dávaly si pozor na křížné přihrávky pásmem. Ale právě jedna z těchto přihrávek byla nešťastně tečována a puk se dostal na hokejku nikým hlídaného Kantnera, který precizně zakončil – 5:0.

První branku Vítkovic mohl vstřelit Flick, ale rána kanadského útočníka skončila na levé tyči mladoboleslavské branky. Vítkovice dnes měly problém s přechodem středního pásma, a tak to Solovjev zkusil pro změnu nastřeleným kotoučem z obranného pásma. Jako první byl u puku Rostislav Marosz, který střelou na první tyč nachytal domácího brankáře a připravil ho tak o potencionální čisté konto – 5:1. O chvilku později si drzým průnikem řekl o faul Robert Flick. Vítkovice tak měly možnost přesilové hry, ve které navíc Krošelj špatně rozehrál za svou brankou. Vítkovice jeho zaváhání dokonale využily, Plášil získal za brankou kotouč a posunul jej na lépe postaveného Flicka. Ten mohl pálit na poloprázdnou branku, ale celou situaci ještě vyšperkoval přihrávkou na Marka Kaluse, který měl už lehkou práci – 5:2. Další branku mohl přidat Bukarts, ale jeho pokus zastavil Krošelj vyrážečkou. Mladá Boleslav musela opět zvýšit svou aktivitu a Dolejš musel čelit šancím Fořta se Šťastným. Galvinš byl při rozehrávce odstaven od puku a v obrovské šanci se ocitl Kelemen, slovenský útočník ale Dolejše nepřekonal. Vítkovický brankář se o chvíli později vytáhl také proti gólové šanci Kousala. Vítkovice to nevzdávaly, Bukarts ukázal perfektní přehled v útočném pásmu, když podržel puk a přesnou přihrávkou vybídl k teči Marosze, jeho pokus ale nemířil mezi tři tyče. Závěr utkání nabídl strhující podívanou a šance se střídaly na obou stranách. Mladoboleslavští se dostali do přečíslení dva na jednoho v podání přihrávajícího Šťastného a střílejícího Pospíšila, toho ale skvělým zákrokem vychytal Dolejš.  V poslední minutě dostal na levém křídle velký prostor Koch, který přebruslil domácí obranu. Za záchrannou brzdu musel zatáhnout Ševc. V přerušené hře se strhla ještě krátká potyčka mezi Kovářem a Kelemenem. Nebylo to ale nic dramatického a oba kohouti usedli na trestnou lavici s dvouminutovým trestem. Závěrečná přesilovka již nic nepřinesla a tři body tak získali domácí.

 

Ohlasy trenérů po utkání

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): První dvě třetiny nám vyšly výborně, měli jsme dobrý pohyb a byli jsme produktivní. Ve třetí třetině jsme trochu polevili, tím jsme dostali soupeře do hry, což nás trochu mrzí. Ustoupili jsme ze hry, kterou jsme hráli prvních čtyřicet minut. Naštěstí jsme měli náskok, takže jsme to uhráli. Potřebovali jsme zvítězit a to se nám podařilo.

Miloš Holaň (HC VÍTKOVICE RIDERA): Nepředvedli jsme obraz hry, který jsme chtěli. Pod vědomím Boleslavi, která vedla 5:0, nám hlava trochu polevila. První dvě třetiny jsme tady absolutně nebyli a nezasloužili jsme si vyhrát.

 

 

Tipsport Extraliga

BK Mladá Boleslav – HC VÍTKOVICE RIDERA
5:2
(3:0, 2:0, 0:2)

Branky: 43. Marosz, 46. Kalus (Flick, Plášil) – 5. Bičevskis (Eberle), 12. Pláněk (Bernad), 19. Fořt (Raška, Pýcha), 32. Šťastný, 36. Kantner (Kousal, Ševc). Rozhodčí: Úlehla, Pražák – Frodl, Komárek. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0.
Diváci: 920 (maximální možná kapacita povolená vládním nařízením je 1 000 diváků). Střely na branku: 35:19.

BK Mladá Boleslav: Krošelj – Pýcha, Ševc, Bernad, Pláněk, Jánošík, Lintuniemi, Šidlík – Pospíšil, Fořt, Šťastný – Kantner, Najman, Kousal – Kelemen, Raška, Claireaux – Eberle, Bičevskis, Stránský

HC VÍTKOVICE RIDERA: Stezka (od 21. Dolejš) – Solovjev, R. Polák, Galvins, Plášil, Koch, L. Kovář, Gewiese – L. Krenžok, J. Hruška, Lakatoš – Dej, Marosz, Bukarts – M. Kalus, Flick, Fridrich – Bernovský, Chlán, Krejsa

 

 

 

Místo zápasu

ŠKOENERGO Aréna
Viničná 546/31, Mladá Boleslav III, 293 01 Mladá Boleslav, Česko

NADCHÁZEJÍCÍ ZÁPAS

POSLEDNÍ ZÁPAS

Tabulka A tým 2023/2024

PozTýmZVVPPPPB
7Bílí Tygři Liberec5224342182
8Mountfield HK52168111775
9HC VÍTKOVICE RIDERA5218582172
10HC Olomouc5216762368
11HC Energie Karlovy Vary5214832761